Voordelen bedrijfsfitness

Fittere werknemers? Bedrijfsfitness!

Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers bedrijfsfitness aan. Dit kan zowel op locatie als in een lokale sportschool worden aangeboden en heeft zeker heel wat voordelen voor zowel het bedrijf als de medewerkers.

Voordelen werkgever

Voor veel werknemers is het aantrekkelijk om via het werk te sporten. Ze krijgen korting op een sport abonnement en in sommige gevallen kunnen ze binnen het bedrijf zelf sporten in een eigen fitnesszaal. Het kan dus in het voordeel van de werkgever zijn als hij bedrijfsfitness aanbiedt en in een vacature plaatst. Als werknemer weet je dan dat een bedrijf sport belangrijk vindt voor zowel lichaam en geest. Maar het fitness kent nog veel meer voordelen als werkgever. Door werknemers bedrijfsfitness aan te bieden, blijven ze fit en verbeterd dit hun gezondheid. Door deze verbetering en het op peil houden van de algehele conditie, krijg je te maken met fitte werknemers die over het algemeen minder vaak ziek zijn dan gemiddeld. Hierdoor worden de bedrijfskosten ook lager dan gewoonlijk vaak het geval is. Door deze fitheid zijn werknemers minder vaak afwezig en meer bestand tegen ziektes door goede conditie. Daarnaast is het voor de werknemer ook gemakkelijk om direct na het werken op locatie te sporten of dichtbij. Hierdoor kun je sport makkelijker in je, vaak toch al drukke leven, toepassen.

Voordelen werknemers

Dan over op de werknemer en het belang van bedrijfsfitness. Uiteraard zitten hier nog meer voordelen aan vast. Zo bereik je door regelmatig te trainen niet alleen een topconditie, maar houdt je deze ook in stand en kun jij zo gezond mogelijk een levensstijl vasthouden. Hierdoor blijf je ook jouw productiviteit verbeteren op de werkvloer. Je bent alerter en productiever, omdat je gezond bent. Door bepaalde oefeningen te doen, verhoog je de bloedstroom naar de hersenen die ervoor zorgen dat het bewustzijn wordt verbeterd. Ook dit kan het werk weer bevorderen, zodat je jouw concentratie ergens goed op kan richten. Nog een groot voordeel dat je uit bedrijfsfitness kunt halen, is het bereiken van een goede geestelijke gezondheid. Dit bereik je door regelmatig de sportschool te bezoeken. Door ontspanning worden angstgevoelens, depressie en andere psychische belemmeringen sterk verminderd. Tijdens het sporten komt serotonine vrij dat bovengenoemde gevoelens doen verminderen.

Niet alleen de geest is belangrijk om te onderhouden door middel van bedrijfsfitness, ook het lichamelijk aspect komt aan de orde voor een goede gezondheid. Door je gewicht op peil te houden loop je minder kans op bepaalde gezondheidsaandoeningen zoals hart- en vaatziekten. Ook het uithoudingsvermogen wordt vergroot, waardoor je ook fysiek goed op de werkvloer aanwezig kunt zijn en je werk kunt volhouden als je lichamelijke werkzaamheden verricht. Je vermindert ook letsel, doordat je beter in conditie bent en spieren hebt versterkt door fitness of andere sporten die je kunt uitoefenen. De algehele gemoedtoestand wordt verbetert. Door minder stress te ervaren, ben je ook prettiger op de werkvloer aanwezig en kun je beter omgaan met tegenslagen of bepaalde momenten van druk. Kortom, je zit beter in je vel op het werk.
Als laatst te benoemen kun je door het hebben van meer lichaamsbeweging bepaalde ziektes en aandoeningen verminderen of zelfs niet ontwikkelen. Door een beter immuunsysteem krijgen virussen en griepjes minder snel grip.

Kortom, zowel de werkgever als de werknemer zijn gebaat bij een zo goed en optimaal mogelijke gezondheid in zowel lichamelijk aspect als psychisch. Sport kan inspirerend werken en je wordt minder snel ziek door algehele verbetering van lichaam en geest. Vooral de drukte op het werk kan ervoor zorgen dat sport een uitlaatklep is.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.